Biyolojik haşere kontrolünün

Biyolojik haşere kontrolünün, haşere kontrolüyle ilgili çevresel kaygılara bir cevap olup olmadığını anlamaya çalışmadan önce, tüm bu haşere kontrolü işi hakkında kendimize biraz arka plan bilgisi vermek uygun olacaktır; onunla ilk kez karşılaşabilecek olanların yararına.



Şimdi, haşereler, onlardan bu şekilde bahseden insanların çıkarlarına zarar veren organizmalardır (tipik olarak böcekler). Bu nedenle çiftçiler için, mahsullerini (tarlalarda veya depolama sırasında) istila eden ve onları yiyen böcekler haşere olarak adlandırılacaktır. Öte yandan, ev ortamlarında eşyalara bulaşma eğiliminde olan 'evcil böcekler' (depodaki bezlere bulaşabilen güveler gibi), temizlikçiler tarafından zararlı olarak görülüyor. Haşerelerin çoğunun böcek olmasına rağmen, haşere olmayanların da oldukça fazla olduğu akılda tutulmaya değerdir: kemirgenler (evsel ortamlarda depolanan şeylerin çiftliklerindeki ekinleri bozabilen) gibi haşereler de zararlı olarak görülür. , yine de böcek olmadıkları gerçeği.

Zararlıların zararlı olduğunu gördükten sonra, onlara 'kurban' olan kişilerin onlardan kurtulmak istemesi doğaldır. Bu arada, henüz haşerelerin kurbanı olmayan insanlar böyle bir 'kader'den kaçınmak isterler. Bu arada, haşerelere ev sahipliği yapmak ciddi bir kader olabilir: Binlerce hektarlık tarım arazisinin tek bir günde haşereler tarafından boşa harcandığı ve genellikle milyonlarca doları bulan kayıplara yol açtığı bilinmektedir. Haşere istilasını önlemek

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Haşere kontrolü

Wolves Haşere İlaçlama